mardi 11 avril 2023

Regelgeving UBO-registratie

 
 
Belastingdienst
 

 
 

Wet- en regelgevingen omtrent het UBO-register

Wij willen u er op attenderen dat de wet- en regelgevingen omtrent het UBO-register veranderd zijn per 1 novembver 2022. Ondernemingen, Eenmanszaken, stichtingen, verenigingen en andere organisaties moesten zich uiterlijk 1 februari 2023 registreren in het UBO-register.

Boetes en straffen bij niet of fout registreren

Niet op tijd registreren of verkeerde informatie doorgeven in de UBO-registers is verboden. De Belastingdienst kan hierop handhaven. De organisatie of de trustee kan bijvoorbeeld een geldboete ontvangen.

De informatie die jullie in de UBO-opgave vragen zijn al bekend bij KVK.
Waarom vragen jullie dit opnieuw?

de Kamer van Koophandel kan niet bepalen of vaststellen wie de UBO's van uw organisatie zijn. de Belastingdienst moet daarom de identiteit van de tekenbevoegde vaststellen, en u moet zelf bepalen en invullen wie de UBO's van uw onderneming zijn. Wij zijn dus wettelijk verplicht om informatie te vragen die je mogelijk al bij het inschrijven van je onderneming in het Handelsregister hebt gegeven. Verstrek uw gegevens op tijd. Om er zeker van te zijn dat uw registratie voltooid is kunt u de UBO-register gerelateerde gegevens via de link hieronder direct invullen.


 
   
   
 
 
 
 

De Belastingdienst gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Europese privacywet, stelt eisen aan de manier waarop we uw persoonsgegevens verwerken. We gebruiken persoonsgegevens alleen voor uitvoering van onze wettelijke taken en voor doelen die daaruit direct voortvloeien.


© 2023 Belastingdienst Nederland